LEXIDUS

IS HIRING!

TENDERSCHRIJVER


...omdat Europese aanbestedingen jouw tender loving care verdienen!


Aanbestedingen zijn de offertes van de 21e eeuw. En net als bij een ‘klassieke’ offerte is het belangrijk  om je propositie zo overtuigend mogelijk op papier te zetten. Alleen: het schrijven van een tender is veel uitdagender dan het maken van een offerte. Bijvoorbeeld omdat tenderprocessen aan strikte regels zijn gebonden. Voldoe je daar niet aan, dan is het game over. Het schrijven van winnende tenders vraagt dus om diepgaand klantbegrip (‘wat wil de klant’), analytisch vermogen (‘wat zijn de exacte gunfactoren?’) en creatief (schrijf)talent. Heb jij dat allemaal in huis? Stuur je tender naar Lexidus!


Wat ga je doen als Tenderschrijver?

 • Je analyseert aanbestedingsstukken: wat wordt er gevraagd, wat zijn de uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen en must of nice to haves binnen de gunningcriteria?
 • Je brengt, samen met de opdrachtgever, zorgvuldig in kaart hoe zij aan die vraag kunnen voldoen
 • Je vertaalt die inzichten naar krachtige, geen-speld-tussen-te-krijgen tenders
 • Je overlegt met het tenderteam en voert wijzigingen door die de tender nog sterker maken
 • Je pakt, zodra je meer ervaring hebt, eigen projecten op en ontwikkelt je tot tendermanager 


Als Tenderschrijver land je in een miniteam: Lexidus heeft namelijk grote opdrachtgevers, maar bestaat (nog even!) uit twee personen. Plus een netwerk van freelance schrijvers, vormgevers en inhoudelijk specialisten. In dit geval betekent ‘klein’ gelukkig ‘fijn’. Bijvoorbeeld vanuit ontwikkelperspectief, want wij delen expertise graag en fanatiek, dus je weet binnen no-time wat de do’s & don’ts in aanbestedingsland zijn. Hoewel je eerst vooral ‘meedraait en meedenkt’, is je impact meteen voelbaar. Je verzorgt tenders voor aansprekende organisaties die naar jou kijken voor creatieve inspiratie en briljante analyses. Kwaliteiten waarmee je echt het verschil maakt! De rol is een mix van analyseren, researchen, brainstormen, luisteren, schrijven en finetunen. Ook nodigen we je uit mee te denken over visuals: sparren met vormgevers hoort er dus gewoon bij!  


Wat moet je als Tenderschrijver in huis hebben?

 • HBO werk- en denkniveau, (zakelijk!) schrijftalent en analytisch denkvermogen
 • Creativiteit on demand: je creatieve schrijfspieren verslappen geen seconde 
 • Deadlinebestendigheid: al je projecten hebben een beperkte houdbaarheidsdatum 
 • Informatiegulzigheid: aanbestedingen zijn ingewikkeld en bevatten veel info
 • Oprechte klantdrive: je gaat altijd voor het beste klantresultaat. Punt, uit.
 • Communicatieve skills en oprechte interesse in uitdagingen van opdrachtgevers


Zo belonen we onze nieuwe Tenderschrijver 

 • Een marktconform salaris
 • Parttime werken mogelijk  
 • Een laptop en telefoon of telefoonvergoeding
 • Veel ontwikkelkansen: je start met trainingen op het gebied van schrijven, commercie en gespreksvaardigheden. En werkt onder de vleugels van coach Alexandra.
 • Met vrijheid: deadlines zijn deadlines, maar als we die even niet hebben, have fun!
 • Met blije klanten: als jij een winnende tender schrijft, knallen de kurken
 • Met een erg gezellig kantoor (parkeergelegenheid + bereikbaar via het OV), maar ook met de mogelijkheid om, in overleg, thuis of (post-COVID) in een lunchroom te werken 


Wil jij tenders met tender loving care aanvliegen? 

Overtuig ons van je meerwaarde! 

Stuur je motivatiebrief en cv naar alexandra@lexidus.nl 

HET IS HEEL EENVOUDIG.


Met Lexidus vergroot u uw kans op het winnen van aanbestedingen. Maar liefst 75% van de aanbestedingen die ik heb begeleid resulteerden in een mooie opdracht voor mijn opdrachtgevers.


Uit ervaring weet ik waar een aanbestedende dienst naar op zoek is en kan ik het inschrijfproces zodoende begrijpelijk maken voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast houd ik de voortgang van het aanbestedingstraject scherp in de gaten zodat deadlines worden gehaald. Ook adviseer ik proactief over wat er precies moet gebeuren om een positief resultaat te realiseren.


Lexidus werkt volgens het principe Behoefte, Kenmerk, Voordeel, Bewijs. Het grote voordeel hiervan is dat de waarde van uw dienstverlening aantoonbaar en meetbaar wordt voor aanbestedende diensten, wat de kans om de aanbesteding te winnen aanzienlijk vergroot. Ik interview uw medewerkers, waarna ik hun input ‘vertaal’ naar het gewenste antwoord. Of ik redigeer en review de door uw team geschreven teksten. Zo ontwikkel ik samen met uw organisatie de juiste oplossingen en antwoorden die passen bij de verwachting van de aanbestedende dienst.


EEN GOED BEGIN

Heeft u nog nooit ingeschreven op een Europese aanbesteding, maar heeft u wel interesse in overheidsopdrachten? Lexidus kan u begeleiden. Hoe? Maak een afspraak!

 

TRAINEN

Lexidus kan uw medewerkers trainen op het leveren van de juiste input om succesvol in te schrijven op een Europese aanbesteding.

 

MEEWERKEN

Heeft u wel ervaring met aanbestedingen, maar te weinig mankracht? Lexidus kan als onderdeel van uw team meewerken om in een hoog tempo winnende inschrijvingen te realiseren.